موقعیت مکانی
هنگام انتخاب محل اتاق سرور، اجتناب از انتخاب مکان هایی که با اجزای ساختمانی مانند آسانسور، دیوارهای اصلی خارجی و یا دیگر دیوارهای ثابت ساختمانی محدود شده اند، به علت عدم گسترش آتی ضروری است. همچنین طبق استاندارد ANSI/TIA-569-B، امکان حمل و نقل و جابجا کردن تجهیزات بزرگ به داخل اتاق مهیا شود.
اتاق سرور حتما باید دور از منابع مولد تداخل الکترومغناظیسی قرار گیرد. ترانسفورماتورهای منبع تغذیه الکتریکی، موتورها، ژنراتورها، تجهیزات اشعه X، ایستگاه های فرستنده رادیو و رادار و تجهیزات Induction Sealing از این نوع هستند.
اتاق سرور نباید دارای پنجره به بیرون باشد، زیرا این نوع پنجره ها بار گرمایی را زیاد کرده و امنیت را کم میکنند.
سقف کاذب اتاق سرور
با توجه به لزوم لوله کشي جهت سیستم هاي اعلام و اطفاء حریق و لوله هاي گالوانیزه جهت عبور کابل هاي سیستم روشنایي، دوربینهاي مدار بسته و نصب روشنایي ، لازم است که مرکز داده یا اتاق سرور مورد نظر داراي سقف کاذب باشد.به این منظور مي بایست در ارتفاعي مناسب پایین تر از سقف اصلي،سقف کاذب اجرا گردد.به این ترتیب که با توجه به ابعاد نهایي اتاق، قاب کناره دیوار توسط صفحات گچي کناف (همجنس با کناف دیوارها) دور تا دور اتاق اجرا گردد بطوریکه فضاي باقي مانده به صورت شبکه کامل 60*60 جهت اجرای تایل های سقف کاذب باقی بماند.
کف کاذب اتاق سرور
کف های کاذب به عنوان بخشی از طراحی اتاق سرور به منظور ایجاد فضایی برای عبور حجم انبوهی از کابل ها و … بدون تاثیر بر فضای کار مورد استفاده قرار میگیرد. کف کاذب به طور معمول از پنلهای 60*60 سانتی متر ساخته شده که با ورقه های فولاد جوش داده شده و با سیمان سبک پر شده است. فضای بین کف کاذب و کف زمین این امکان را می دهد تا انتقال کابلهای برق و شبکه، کنترل محیطی و جریان هوا، سیستم اطفاء حریق، سیستم امنیتی و غیره را بصورت مقرون به صرفه صورت گیرد.
اتاق سرور استاندارد دارای خواص متعددی میباشد و استانداردهای مختلفی در آن رعایت میشود . یکی از قسمت های اتاق سرور استاندارد کف کاذب اتاق سرور میباشد .