لوازم و تجهیزات چاه ارت
۱) صفحه مسی در چاه ارت: صفحات ساخته شده از فلز مس به صورت عمودی در داخل گودال زمین قرار می گیرند و پس از جوش کاری سیم مسی به این صفحه، انتقال بار به راحتی از وسایل الکتریکی به زمین منتقل می شود.
۲) سیم مسی: سیم مسی یکی از اجزای اصلی مورد نیاز برای حفر چاه ارت است.از آنجایی که فلز مس رسانای قوی الکتریسیته است، می تواند ولتاژ اضافی را گرفته و به زمین منتقل کند. این سیم به صفحه مسی متصل می شود و بار الکتریکی اضافی را از وسایل الکتریکی گرفته و در نهایت به زمین منتقل می کند.
۳) میله مسی: میله یا الکترود مسی در واقع یک میله گالوانیزه قوی است که جزء تجهیزات چاه ارت می باشد و در جاهایی که امکان کندن زمین و اتصال کابل به آن وجود ندارد به عنوان صفحه مسی استفاده می شود و به دلیل ساختار محکمی که دارد به راحتی می توان آن را داخل زمین کوبید.
۴) بنتونیت: بنتونیت مخلوطی از زغال و نمک است که به عنوان ماده چسبنده در اجرای چاه ارت استفاده می شود و حفره های اطراف را پر می کند.
۵) مواد یا ژل کاهنده مقاومت زمین: این ماده با داشتن رسانایی الکتریکی بالا باعث کاهش مقاومت الکتریکی زمین و افزایش راندمان سیستم اتصال به زمین می شود.
۶) دریچه بازدید: شیر بازرسی و آزمایش چاه ارت یکی از تجهیزاتی است که سیستم اتصال زمین را تکمیل می کند.دریچه بازرسی چاه زمین روی زمین قرار می گیرد و سیم ارت که از یک طرف به صفحه مسی جوش داده می شود از طرف دیگر به شین ارت داخل شینه وصل می شود و از آنجا به باکس برق ساختمان متصل می شود. .
۷) اتصالات چاه زمین: اتصالات زمین برای راه اندازی سیستم چاه ارت ضروری است. در واقع برای ایجاد این چاه باید تمام مراحل انجام شود تا ولتاژ اضافی که می تواند به وسایل الکترونیکی یا افراد آسیب برساند خنثی و به زمین منتقل شود.
۸) عمق چاه زمین: هنگام حفر چاه ارت به طور کلی می توان دو نوع گودال عمیق و سطخی ایجاد کرد. عمق چاه برای ساختمان ها و منازل مسکونی حدود سه تا پنج متر است و برای مراکز صنعتی، دیتاسنتر ، کارخانه ها، ادارات و سازمان ها باید چاه به عمق ۶ تا ۱۲ متر حفر شود.
۹) انتخاب محل چاه ارت: محل چاه ارت یکی از نکاتی است که باید لزوم رعایت آن را درک کنیم. هدف از حفر چاله، رسیدن به رطوبت خاک در عمق کمتر است، بنابراین بهتر است در جاهایی که خاک رطوبت بیشتری دارد، چاله ایجاد شود. مکان هایی مانند باغ یا باغ بهترین مکان ها هستند.
۱۰) چاه ارت اتاق سرور: سیستم ارتینگ اتاق سرور بسیار مهم است و از آسیب دیدن تجهیزات جلوگیری می کند. در طراحی و بازطراحی خوب زمین همانطور که به مرکز داده مربوط می شود، باید کمی متفاوت عمل کرد. چاه خاکی اتاق سرور باید از چاه های ارت دیگر دور باشد. دلیل این امر عدم عبور جریان از چاه است. و سپس جریان می تواند به ریل های دیگر نشت کند و باعث آسیب بیشتر شود. مقاومت زمین مرکز داده باید کمتر از ۲ اهم باشد.
۱۱) شینه کشی در اتاق سرور: شینه کشی فرآیندی است که در آن یک طرح شطرنجی با نوارهای مسی روی زمین ساخته می شود. این شینه معمولا بین پایه های کف کاذب کشیده می شود. به طور معمول، سیستم های با قطر ۳ سانتی متر با قطر تا ۵ میل برای اتاق های سرور مشترک استفاده می شود.
۱۲) همبندی: در نهایت، برای کاهش اثرات الکترومغناطیسی، سیستم های ارتینگ با هم همبندی می شوند. در این روش بین اتصالات از ادوات حفاظتی استفاده می کنیم تا در حادثه ای از انتقال جریان شدید جلوگیری کند.