کف کاذب اتاق سرور

  1. خانه
  2. chevron_right
  3. راهکارها
  4. chevron_right
  5. کف کاذب اتاق سرور

کف کاذب

کف کاذب نوعی از کف است که در ابعاد مختلف و با جنسهای مختلف مانند مواد معدنی، فلزی، شیشه ای و … تولید میشود و کاربردهای فراوانی دارد. می توان از کف کاذب در فضاهای مختلف از قبیل ادارات، محیط های آزمایشگاهی و موارد دیگر استفاده کرد.

یکی از کاربردهای آن استفاده از کف کاذب در دیتا سنتر، اتاق سرور و مراکز مخابراتی می باشد. اگر جزئیات زیرساخت فیزیکی دیتاسنتر را بررسی کنید، می بینید که تمام زیرساخت ها دارای کف کاذب هستند که باعث می شود کف بالاتر از حد معمول باشد. کف کاذب اتاق سرور باعث ایجاد یک فاصله دلخواه میان کف اصلی ساختمان و کفی که میخواهیم تجهیزات بر روی آن نصب شود، ایجاد میکند.

ابعاد مختلف تایل کف کاذب در ساختمان ها استفاده میشود، اما برای مراکز داده و با توجه به عرض 60 سانتیمتری رکهای استاندارد، تایل کف کاذب نیز در ابعاد 60*60 سانتی متر مربع استفاده میشود. قبل از استفاده از سیستم های سرمایش INROW (راهروی سرد) و INRACK (داخل رک) ، سیستم سرمایش In Room (داخل اتاقی) برای مراکز داده استفاده میشد که در این روش باد سرد مورد نیاز به کف کاذب دمیده شده و با استفاده از کف های کاذب سوراخ دار، هوای سرد  به هر نقطه از مرکز داده که نیاز بود، هدایت میشد.

کف کاذب اتاق سرور

مزایای استفاده از کف کاذب 

سینی گذاری در زیر کف کاذب، عبور کابل های برق و شبکه، عبور لوله های گاز یا آب خنک برای سیستم های سرمایش مورد استفاده، نصب تجهیزات سیستم اعلام و اطفا حریق و نصب برخی تجهیزات دیگر در زیر کف کاذب، از جمله مزایای استفاده از کف های کاذب در مراکز داده و اتاق سرور می باشد.

یکی از مهمترین مزایا استفاده از کف کاذب که معمولا فراموش میشود، ایجاد جدول مختصات مرکز داده می باشد. در ردیف طول کف کاذب، بر روی دیوار در ارتفاع مناسب بر حسب هر تایل کف، یک حرف و در ردیف عرضی کف کاذب، بر روی دیوار در ارتفاع مناسب بر حسب هر تایل کف یک عدد نوشته یا چسبانده میشود. حال در نقشه یا مستند اجرایی مرکز داده چنانچه در زیر هر یک از تایلهای مرکز داده تجهیزی وجود داشته باشد با نوشتن مختصات آن تایل در نقشه یا مستند، محل نصب تجهیز همیشه مشخص خواهد بود و برای دستیابی به آن نیاز به برداشتن همه تایلهای مرکز داده نخواهد بود. بطور مثال: سینی کابلهای شبکه A10 تا A2 یا سینی کابلهای برق B10 تا B2 و یا محل نصب نازل اطفاء حریق F19 و …

کف کاذب

کف کاذب نوعی از کف است که در ابعاد مختلف و با جنسهای مختلف مانند مواد معدنی، فلزی، شیشه ای و … تولید میشود و کاربردهای فراوانی دارد. می توان از کف کاذب در فضاهای مختلف از قبیل ادارات، محیط های آزمایشگاهی و موارد دیگر استفاده کرد.

یکی از کاربردهای آن استفاده از کف کاذب در دیتا سنتر، اتاق سرور و مراکز مخابراتی می باشد. اگر جزئیات زیرساخت فیزیکی دیتاسنتر را بررسی کنید، می بینید که تمام زیرساخت ها دارای کف کاذب هستند که باعث می شود کف بالاتر از حد معمول باشد. کف کاذب اتاق سرور باعث ایجاد یک فاصله دلخواه میان کف اصلی ساختمان و کفی که میخواهیم تجهیزات بر روی آن نصب شود، ایجاد میکند.

ابعاد مختلف تایل کف کاذب در ساختمان ها استفاده میشود، اما برای مراکز داده و با توجه به عرض 60 سانتیمتری رکهای استاندارد، تایل کف کاذب نیز در ابعاد 60*60 سانتی متر مربع استفاده میشود.

قبل از استفاده از سیستم های سرمایش INROW (راهروی سرد) و INRACK (داخل رک) ، سیستم سرمایش In Room (داخل اتاقی) برای مراکز داده استفاده میشد که در این روش باد سرد مورد نیاز به کف کاذب دمیده شده و با استفاده از کف های کاذب سوراخ دار، هوای سرد  به هر نقطه از مرکز داده که نیاز بود، هدایت میشد.

مزایای استفاده از کف کاذب 

سینی گذاری در زیر کف کاذب، عبور کابل های برق و شبکه، عبور لوله های گاز یا آب خنک برای سیستم های سرمایش مورد استفاده، نصب تجهیزات سیستم اعلام و اطفا حریق و نصب برخی تجهیزات دیگر در زیر کف کاذب، از جمله مزایای استفاده از کف های کاذب در مراکز داده و اتاق سرور می باشد.

یکی از مهمترین مزایا استفاده از کف کاذب که معمولا فراموش میشود، ایجاد جدول مختصات مرکز داده می باشد. در ردیف طول کف کاذب، بر روی دیوار در ارتفاع مناسب بر حسب هر تایل کف، یک حرف و در ردیف عرضی کف کاذب، بر روی دیوار در ارتفاع مناسب بر حسب هر تایل کف یک عدد نوشته یا چسبانده میشود.

حال در نقشه یا مستند اجرایی مرکز داده چنانچه در زیر هر یک از تایلهای مرکز داده تجهیزی وجود داشته باشد با نوشتن مختصات آن تایل در نقشه یا مستند، محل نصب تجهیز همیشه مشخص خواهد بود و برای دستیابی به آن نیاز به برداشتن همه تایلهای مرکز داده نخواهد بود. بطور مثال: سینی کابلهای شبکه A10 تا A2 یا سینی کابلهای برق B10 تا B2 و یا محل نصب نازل اطفاء حریق F19 و …

 

انواع کف کاذب عبارتند از:

1- طبقه برای پوشش تاسیسات

• قابلیت تحمل یک ساعت در شرایط آتش سوزی بدون ریزش و تولید دود و گازهای سمی و خفه کننده.
• قابلیت تحمل بارهای دینامیکی متمرکز و ناهماهنگی حدود یک تن در هر  تایل.
• قابلیت تحمل بارهای استاتیکی حداقل با ضریب طراحی 2
• آنتی استاتیک مناسب برای مراکز کامپیوتری.

2- کف مخصوص انتقال آب‌های سطحی، خاک و ماسه

• مقاوم در برابر شرایط فضای آزاد و قابلیت نصب در سطوح سیمانی
• مقاوم در برابر اشعه UV
• مقاوم در برابر پیری (خستگی)
• مقاوم در برابر مواد اسیدی و قلیایی
• مقاومت عالی در برابر رطوبت

3- کف مخصوص نصب گرمایش از کف و کاهش رطوبت

• یک ماده عایق
• مقاومت در برابر رطوبت و مواد شوینده خاک
• مقاومت در برابر آفات

4- کف‌های مخصوص سبک سازی ساختمان

 مقاومت در برابر بارهای جانی
• مقاومت سایشی عالی و مناسب به کارگیری در اماکن پر تردد
• عایق صوتی مناسب
• ضد الکتریسیته ساکن
• قابل شستشو

کف اتاق سرور کاذب در حال حاضر مزایایی مانند مدیریت ایمن رایانه ها و کابل ها، توانایی توزیع بارهای سنگین و البته انعطاف پذیری را ارائه می دهد. از همان ابتدا کف کاذب مخصوص اتاق سرور طراحی شد و هنوز روش جایگزینی برای آنها وجود ندارد. اتاق های کامپیوتر و سرور باید به طور موثر برق را در رک ها، کابل های داده و سیستم های خنک کننده مانند هوا و آب توزیع کنند.
از دیگر مزایای استفاده از کف کاذب می توان به قابلیت ترکیب طراحی برای صرفه جویی در مصرف انرژی و سازگاری با محیط اشاره کرد. این سیستم همچنین امکان ایجاد تغییرات تکنولوژیکی در آینده را به راحتی فراهم می کند. وجود یک زمین کاذب می تواند به تکنسین ها توانایی ایجاد روش های خنک کننده مختلف را بدهد. خنک‌سازی بر پایه آب یکی از این راه حل هاست امکان جدا کردن آسان کابل ها و آزادی قطع و وصل کابل ها در هر زمان بخشی از مزایای داشتن زمین کاذب در مرکز داده یا اتاق سرور است.

 کف کاذب اتاق سرور برای اهداف زیر توسعه یافته اند:

سیستم توزیع موثر جریان هوا 
وزنه های سنگین را به طور مساوی تقسیم کنید
بررسی و پشتیبانی خط داده
بررسی و مدیریت آسان کابل های برق
ایجاد محیطی امن برای پرسنل این بخش
انعطاف پذیری

ارزیابی و انتخاب طبقه اشتباه برای اتاق سرور مستلزم در نظر گرفتن متغیرهای زیادی است. برای دسترسی آسان، کف به پنل هایی نیاز دارد که به راحتی جابجا شوند تا به کابل ها و سیستم خنک کننده و برق زیر آن دسترسی داشته باشید. از آنجایی که رک در اتاق‌های سرور هر سال سنگین‌تر می‌شوند، طراحی‌های کف کاذب اتاق سرور به قدرت و استحکام زیرساخت استرینگر نسبت به پانل هایی که فقط به پایه‌های ستون در گوشه‌ها قفل می شود، نیاز دارند.

انواع کف کاذب

کف کاذب آلومینیومی

کف کاذب آلومینیومی یکی از پرکاربردترین انواع کف کاذب در کشور می باشد که با توجه به نوع خاص ساخت این نوع کف کاذب، این محصول دارای مقاومت بالایی بوده و فشارهای بالایی را تحمل می کند. کف کاذب آلومینیومی با وزن کمتر نسبت به سایر انواع کف کاذب کاربردی تر است. این نوع کف کاذب به دلیل وجود آلومینیوم در تولیدشان در برابر رطوبت مقاومت بیشتری دارند. ظرافت و زیبایی، وزن سبک، تنوع در طراحی و امکان بازیافت از ویژگی های اصلی کف کاذب آلومینیومی است.
کف کاذب آلومینیومی به دلیل استفاده از فلز در برابر آتش مقاوم بوده و احتمال زنگ زدگی یا اکسید شدن در اثر رطوبت بسیار کم است. به دلیل روش مونتاژ این نوع کف کاذب و عدم وجود پیچ ​​و مهره، از یکپارچگی بیشتر و استحکام و استحکام بیشتری برخوردار است.

کف کاذب فولادی

نوع دیگری از کفپوش های کاذب مورد استفاده در اتاق های سرور و دیتاسنتر کفپوش فولادی است. معمولا باید بر اساس خصوصیات کلی خانه و با توجه به نیاز خود از این نوع استفاده کنیم. یکی از ویژگی های این نوع اتاق سرور  قیمت کمتر نسبت به انواع مشابه می باشد. ظرفیت بار بالای این کف کاذب از مزایای آن است.
با توجه به ظرفیت باربری فولاد، این نوع کف باید در مناطق پرتردد و مکان هایی که کف نیاز به حمل بارهای بیشتری دارد مانند دفاتر، تردد مراکز تجاری و اتاق های سوئیچینگ مخابرات استفاده شود.
پوشش آنتی استاتیک در این نوع کفپوش ها باعث کاهش الکتریسیته ساکن در سطح و افزایش حفاظت از وسایل الکترونیکی می شود.
نگهداری از این نوع کف کاذب آسان بوده و تجهیزات فولادی نسبت به بقیه کف کاذب عمر بیشتری دارد.

روکش کف کاذب

نوع پوشش کف کاذب به سفارش مشتری و منطقه ای که کف کاذب در آن استفاده می شود بستگی دارد، به عنوان مثال در مناطقی مانند اتاق سرور و اتاق کنترل، باید از کفپوش های آنتی استاتیک استفاده کنید، دو نوع از انواع متداول بیش از. از کفپوش ها می توان برای کفپوش های HPL روکش شده و کفپوش های با روکش PVC استفاده کرد.

نکاتی در انتخاب کیفیت کف کاذب :

– یک کف کاذب  خوب است که تحت آن انتظارات مشتریان خود را برآورده می کند و حداقل استاندارد مربوطه را ارائه می دهد. (از این استانداردها می توانیم به 7 ، UNI-10466 و NASA-10275 مراجعه کنیم.)

– در کف کاذب مورد استفاده برای اتاق ها ، بهتر است توجه داشته باشید که آیا به درستی با خواص لازم برای شرایط آتش سوزی و هر یک از اجزای زیر تایل در صورت بروز آتش سوزی حداقل برای یک ساعت روبرو شده است. مکانیک خود را حفظ کنید. همچنین ، کف ، سیم های چسب و پلاستیکی باعث ایجاد گازهای سمی و دود غلیظ نمی شوند.

در اصل ، در سالن هایی که دارای درب ورودی و خروجی هستند ، این خصوصاً حساس است زیرا پایه های کف کاذب که روی آن کابل های الکتریکی نصب شده اند نباید در آتش قرار بگیرند.  یا ذوب شوند 

عدم رعایت این نکته باعث می شود ، مسیر تخلیه سالن را مسدود  کند و به دلیل خطاهای مهندسی  در ساختمانی  ، تلفات انسانی ایجاد می کند. البته این سؤال در مورد کفهای مورد استفاده برای انتقال آب سطحی یا در فضای باز مطرح نمی شود ، اما در این موارد ، برای رطوبت و مقاومت شیمیایی ، برعکس ، فضای بسته بهتر از بسترهای پلاستیکی است و ثانیاً ، شما نیاز به استفاده از بسترهای آلومینیومی با پوشش آنودایز شده و رنگ الکترواستاتیک یا فولاد ضد زنگ استفاده گردد 

– هنگام استفاده از کفهای کاذب در مکانهایی که نیاز به حرکت مداوم تایل‌های کف کاذب  وجود دارد ، بهتر است از انواع مختلفی استفاده کنید که دارای ابعاد کالیبره شده باشند (از همه جهت پردازش می شوند) و  مجهز به زه پلاستیکی شیبدار باشند تا به راحتی همه تانل  را جابجا کنند. قابل جابجایی و تعویض است.

– در سالن هایی که تجهیزات سرور نصب شده و روش تهویه آن از زیر کف کاذب است.بهتر است برای جلوگیری از خروج باد سرد از درزها و ایجاد مزاحمت برای پرسنل سایت و همچنین محافظت از تاسیسات ضروری در برابر پاشیدن مایعات شوینه از انواعی استفاده شود که به خوبی آب بندی و ضد آب باشند.

– در صورتی که محل نصب کف کاذب از شهرهای جنوبی یا شمالی کشور با رطوبت بسیار بالا باشد، لازم است تا حد امکان از از پایه های آلومینیومی ، فولاد ضد زنگ و یا پایه های گالوانیزه با پوشش رنگ اپوکسی استفاده نمائید

زیرا به  علت جدا شدن فلز روی از سطح فولادی پایه ها ورود این ذرات رسانا به داخل مدارهای الکترونیکی در بلند مدت برای کاربر مشکل عدیده بوجود می آورد .

اما در هر صورت مراقب باشید از فضای زیر کف مصنوعی برای تهویه تجهیزات حساس کامپیوتری یا الکترونیکی استفاده نکنید، از پایه های آلومینیومی، فولاد ضد زنگ یا پایه روی پوشش داده شده با رنگ اپوکسی استفاده نکنید، زیرا فلز روی از سطح جدا می شود. فولاد. اصول اولیه نفوذ این ذرات رسانا به مدارهای الکترونیکی در درازمدت برای کاربر مشکلات زیادی ایجاد می کند.

انواع کفپوش کاذب شامل کف کاذب فولادی، کف کاذب آلومینیومی، کف کاذب سنگی، کف کاذب شیشه ای و کف کاذب چوبی می باشد.

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

فهرست